Helsinki

 

Olympiavalmennuskeskus  toimii osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa. Urhean sydän on Urhea-kampuksella, jossa sijaitsevat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen Uintikeskus, Mäkelänrinteen lukio sekä Kumpulanlaakson ja Käpylän jalkapallokentät. Lisäksi kampuksen välittömässä läheisyydessä on Helsingin velodromi.

Lajiliitot tärkeinä kumppaneina

Olympiavalmennuskeskus Helsingin toiminnassa mukana ovat Urheiluliitto, Koripalloliitto, Palloliitto, Voimisteluliitto, Uimaliitto, Judoliitto sekä Suomen Purjehdus ja Veneily. Lajit vastaavat omasta menestyssuunnitelmastaan sekä toimintansa kehittämisestä.  Olympiavalmennuskeskus Helsingin kansainvälisen tason harjoitteluympäristö mahdollistaa huipputason toiminnan, hyvän arjen ja menestyksen urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille.

Valmennus avainasemassa

Olympiavalmennuskeskuksen valmennuksesta vastaavat eri lajien ammattivalmentajat, jotka on valittu tehtäväänsä yhdessä lajiliittojen ja Olympiakomitean kanssa. Vastuuvalmentajat johtavat moniammatillisia valmennustiimejään, joissa on mukana mm. fysiikkavalmentaja, fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja, ravitsemusasiantuntija ja lääkäri. Eri lajien huippuvalmentajat ja eri alojen asiantuntijat muodostavat yhdessä  Olympiavalmennuskeskus Helsingistä kansainvälisen huippu-urheilun osaamiskeskittymän.

Kansainvälisen tason osaamiskeskittymä

Tutkimus, koulutus ja kehittäminen ovat osa Olympiavalmennuskeskus Helsingin arkea. Sen keskeisenä tehtävänä on tuottaa huipputason osaamista suomalaisille urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille.

Olympiavalmennuskeskus Helsingin julkisivu Mäkelänkadun suuntaan
Olympiavalmennuskeskus Helsinki

Olympiavalmennuskeskus Helsingin olosuhteet

Olympiavalmennuskeskus Helsinki tarjoaa kansainvälisesti kilpailukykyiset harjoitteluolosuhteet niin laji- kuin oheisharjoittelunkin osalta. Asuminen, terveydenhuolto ja testaus ovat osa urheilijan arkiympäristöä. Olympiavalmennuskeskus Helsinki hyödyntää toiminnassaan niin Urhea-kampuksen kuin Helsingin kaupunginkin olosuhteita.