Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.11.2021 | Helsinki

Katja Mjösund valittu Olympiavalmennuskeskus Helsingin vastuulääkäriksi

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Katja Mjösund on valittu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean ja sen yhteydessä toimivan Olympiavalmennuskeskus Helsingin vastuulääkäriksi. 

Mjösund on toiminut aiemmin muun muassa ampumahiihtomaajoukkueen ja suunnistusmaajoukkueen lääkärinä sekä useiden huippu-urheilijoiden taustalla. Lisäksi Mjösund on toiminut useissa kansainvälisissä tehtävissä, kuten Kansainvälisen Antidopingtoimiston (WADA) asiantuntijana, Kansainvälisen Olympiakomitean konsensustyöryhmän jäsenenä sekä Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) lääketieteellisenä neuvonantajana. 

 – Iloitsen mahdollisuudesta liittyä Urhean moniammatilliseen tiimiin ja päästä työskentelemään suomalaisen huippu-urheilun arjessa, kertoo Katja Mjösund uudesta pestistään.

Vastuulääkärin tehtävänä on mm. toimia Olympiavalmennuskeskus Helsingissä harjoittelevien urheilijoiden ja heidän valmentajiensa valmennuksen tukena sekä tuoda vahvaa lääketieteen asiantuntijuutta Urhean laajaan moniammatilliseen asiantuntijatiimiin. 

 Työpiste Urhea-kampuksella

Vastuulääkäri työskentelee elokuussa avatulla Urhea-kampuksella, jossa toimii myös Helsingin urheilulääkäriasema HULA. Yhtenä keskeisenä työtehtävänä on myös kasata yhdessä Olympiakomitean ja HULA:n kanssa pääkaupunkiseudulla toimivien urheiluun erikoistuneiden lääkäreiden yhteisö. Tärkeinä yhteistyökumppaneina ovat myös Suomen Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen sekä eri lajiliittojen vastuulääkärit. 

 – Merkittävä osa tukiurheilijoistamme ja kärkilajeistamme harjoittelee Urhea-kampuksella. On äärimmäisen tärkeää, että valmennuksella on kampuksella myös lääketieteellinen tuki. Urheilijamäärä ja tuen tarve on suuri, joten meidän tulee kyetä rakentamaan asiantuntijayhteisö ja -verkosto, jossa yhteinen osaaminen kasvaa. Odotan valtavasti, että pääsemme Katjan kanssa töihin ja saamme innostettua kollegamme mukaan kasvattamaan urheiluvalmennuksen laatua ja urheilulääketieteellistä osaamista Suomessa, kuvailee Maarit Valtonen Katja Mjösundin valintaa.

Urhean asiantuntijatoiminta vahvistuu yhä kattavammaksi

Vastuulääkärin toimi täydentää Urhean terveydenhuollon kokonaisuutta. Urheassa toimii jo nyt useita fysioterapeutteja, psyykkisen valmennuksen asiantuntijoita, urheiluravitsemuksen asiantuntijoita ja hieroja. Urhea-kampuksen uudet tilat yhdessä moniammatillisen henkilöstön kanssa muodostavat kansainväliset mitat täyttävän huippu-urheilun osaamiskeskuksen. 

 – Urheassa on varsin kattava asiantuntijatoiminta niin terveydenhuollon, lajivalmennusta tukevan fysiikkavalmennuksen, testauksen kuin urheilijoiden uraohjauksen osalta. Katja Mjösundin palkkaus vastuulääkäriksi täydentää kokonaisuuden. Uskon, että pystymme antamaan eri lajien valmennusohjelmiin kansainväliselläkin mittapuulla mitattuna merkittävän tukikokonaisuuden, joka hyödyntää koko suomalaista urheilua, kertoo Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

 Katja Mjösund aloittaa tehtävässään tammikuun alussa 2022. 

 

Lisätietoja:  

Katja Mjösund puh. 044-527 0544 

Maarit Valtonen puh. 050-590 0268 

Simo Tarvonen puh. 050-583 6513